O chlebie czystoziarnistym pisałam kilka dni temu
TUTAJ *KLIK*.
Udało mi się go upiec. Dzisiaj rano mieliśmy pyszne śnadanie :) Chleb był (i cały czas jest) fantastyczny!
Obiecałam, że jak będę go robiła, pokażę wszystko krok po kroku.
Oto historia pieczenia chleba:
|
składniki |
|
*zawartość opakowania *niepełna szklanka wody *łyżeczka soli *40 gramów ziaren własnego wyboru (u mnie płatki migdałów) *2 łyżki oleju -w przepisie były 2 łyżki miodu, ale nie lubimy słodkiego pieczywa, więc je pominęłam |
|
wszystko wymieszałam drewnianą łyżką |
|
i wyłożyłam do dołączonej foremki |
|
zostawiłam chlebek na około 4 godziny do scalenia składników (na opakowaniu jest napisane, że wystarczy zostawić go na 2 godziny) |
|
po upieczeniu (200 stopni C przez 70 minut) chleb stygł przez całą noc |
|
rano pokroiłam go na śniadanie |
|
wyszedł fantastycznie :) |
|
jest sycący, smaczny i zdrowy |
Polecam!
Buziaki!
super, jutro jadę do Biedronki !!!
ReplyDeleteNa pewno kupię mieszankę w Biedronce i sama spróbuję upiec :) Zachęciłaś mnie bardzo :)
ReplyDeleteAle wygląda pysznie :). Mam w domu urządzenie do pieczenia chleba. Muszę wypróbować przepis.
ReplyDeletenie potrzeba do tego maszyny :)
DeleteAch, jakie to proste! Mam ochotę sama spróbować :D
ReplyDeletemniam, uwielbiam chleb z ziarenkami
ReplyDeleteChlebek wygląda bosko ;) ostatnio taki kupowałam w piekarni na wagę.. muszę kupić tą mieszankę :D
ReplyDeletewygląda bardzo smakowicie :)
ReplyDeletewow, wygląda smacznie :)
ReplyDeleteWidziałam dziś taki gotowy chlebek na stoisku ekologicznym, z tej samej firmy, ale 9 zł za malutki bochenek...
ReplyDeleteOjejjej...zjadłabym ...
ReplyDeletemmm, ale apetycznie wygląda :)
ReplyDeleteO, fajnie, że można pominąć miód. Bałam się, że może przez to się nie skleić czy coś;). Też nie przepadam za słodkim posmakiem pieczywa.
ReplyDeleteJuż dwa razy robiłam ten chleb, dzisiaj będę piekła po raz trzeci. Jest pycha!
ReplyDeletewygląda przepysznie!
ReplyDeleteO kurdę, jutro idę go szukać!
ReplyDeleteGenialnie wygląda!
ReplyDeleteWspaniały wypiek !
ReplyDeletejest cudowny, ale drogi. Za te pieniążki (pod warunkiem, że w domu mamy ziarna) upieczemy dwa bochenki. U mnie pojawiają się nawet w wersji bezglutenowej. Pozdrawiam
ReplyDelete