Oryginalny przepis jest wegański:
100g orzechów laskowych
1/4 szklanki syropu z agawy
2 czubate łyżki kakao
6-10 łyżek mleka (sojowego)
Tutaj znajdziecie oryginalny przepis ze składnikami i wykonaniem krok po kroku *KLIK*
Ja zamiast mleka sojowego użyłam słodkiej śmietany kremówki :)
moja pierwsza ręcznie robiona nutella <3 |
orzeszki prażą się na patelni (mój piekarnik przezywał ciężkie chwile i był wtedy bardzo kapryśny- patelnia dała radę) |
pozostałe składniki |
mmmmmm :) domowa nutella ma wyczuwalne cząstki orzecha laskowego- nie jest idealnie kremowa, ale tak samo pyszna jak oryginalna :) |
Mmmm... kusisz :D
ReplyDeletewyglada pysznie
ReplyDeleteKurczę, super smaczna sprawa :-)
ReplyDeleteBrzmi pysznie! :)
ReplyDeleteApetycznie wygląda!
ReplyDeleteNiech ja tylko znajde orzechy laskowe! :D
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteNie, to jednak nie jest to samo, ale całkiem dobre.
ReplyDeleteNie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać ;)
ReplyDeleteNie próbowałam domowej wersji. Ciekawa jestem czy smakowo rzeczywiście dałabym się oszukać ;)
ReplyDeletenie jest aż tak trudna do zrobienia :)
ReplyDeleteChętnie sobie taką przygotuję :)
ReplyDelete